Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V r. 2001 jsme (naše firma) byli na návštěvě fy Siemens. Předvedli nám tam linku na výrobu počítačových klávesnic. Kupodivu se tam nehemžila spousta lidiček, kteří do základní desky nasazovali tlačítka a podobné kousky. Už tenkrát, před 20 lety, to dělal robot. Ani vozíčky s materiálem netlačili kuliové, ale jezdily samy.

Má to ovšem jeden problém. Bude ubývat potřeba nekvalifikovaných pracovníků, ale bude stoupat potřeba vysoce kvalifikovaných. S tím se mohou objevit sociální problémy, ale určitě ne nedostatek koláčů.

Ono by to chtělo navštívit nějaké moderní provozy a některé čínské, ruské nebo i naše. Aby bylo vidět, kde je zakopané jádro pudla.

1 0
možnosti
VV

Bejvavalo, v Augsburg uz to vzdali, nahradili je jeste modernejsi. Ja byl asi tak v te dobe u kolegu v Bocholt atam mne uchvatilo to skladive hospodarstvi, kde vozejcky splhaly az ke stropu haly, tam pak doleva nebo doprava, neco se ta do nich nasypalo a ony zasjely dolu a odjely kamsi.

A nejsem si jistej, zda tam jeste nejaky telefony vyrabej, v Kamp Lintfort uz je to taky prazdny a na mem poslednim pracovisti je jakesi zdravotnicke zarizeni.

1 0
možnosti
PK

Každý rozbor by měl obsahovat návrhy co s tím. A zde v podstatě žádné nejsou. Nechci podceňovat vlivy jako rychlejší házení lopatou či menší stav úřednictva. Ale rozhodující je určitě změna sortimentu, více finální produkce a méně montoven. Ale jednoduché to není, Západ nám v cestě jít "nahoru" také zadarmo nic nedaruje.

0 1
možnosti
PK

Předpokládám, že údaje o HDP jsou přepočtené o vliv rozdílné cenové úrovně. Za srovnatelný vídeňský řízek s pivem zaplatím ve Vídni 2-3x tolik co v Praze.

0 0
možnosti
VV

Povim vam to co rikala v My fair lady Elize Doolitle.

Zajedte se nekdy az to bude mozne do jakekoliv velkopekarny. A nedivte se kdyz uvidite temer liduprazdne haly kde se o testo staraji roboti.

1 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 375x
Vystudovala právo na Masarykově univerzitě v Brně. Ve vedoucích pozicích působí přes 14 let, v oblasti financí se pak pohybuje od roku 2008. Přes 7 let se zabývala oblastí compliance ve společnosti Grant Capital a.s., která na trhu působí jako investiční zprostředkovatelská společnost. Od roku 2016 je pak zodpovědná za kompletní vedení společnosti Quaentas s.r.o., která operuje v podnikání na kapitálovém trhu.

Seznam rubrik